Kampvuurkuil 2.0 “Het begin”

Vele jaren heeft de kampvuurkuil zijn diensten bewezen. Helaas stroomde er na elke regenbui steeds meer aarde van de zitplaatsen de kuil in. De stammen die dienden als zitplaatsen hadden hun beste tijd gehad. Tijd voor vernieuwing! Tijd voor kampvuurkuil 2.0 die de tand des tijds kan weerstaan.

Nadat de plannen aan de tekentafel vorm hadden gekregen, is vrijdag 6 oktober “de eerste paal geslagen” of beter gezegd: de eerste stutwand geplaatst. Om werkelijk de tand des tijds te kunnen doorstaan is ervoor gekozen om gebruik te maken van zwaardere materialen die met behulp van “grof geschut” op z’n plaats gebracht worden. Gelukkig zijn de bestuurders van deze machines zo behendig dat deze werkzaamheden geen onherstelbare schade aan de omliggende natuur toe brengen.

Het afgelopen weekend is er hard gewerkt en na afloop begint de nieuwe kampvuurkuil al een beetje vorm te krijgen. Het weer is ons goed gezind en door de vele handen die er zijn om te helpen, kunnen er ook nog andere karweitjes opgeknapt worden, zoals het bijvullen van het houthok, want wat is een kampvuurkuil zonder hout?

Scroll naar boven